KAPAP (lijkt op Krav Maga) betekent Krav Panim al Panim, gevecht van gezicht tot gezicht. Close quarter combat uit Israƫl. Onze KAPAP training is geschikt voor iedereen en bijna niet leeftijdsgebonden, elk persoon moet immers in staat zijn om zichzelf goed te kunnen verdedigen. Je leert op de kapap trainingen vele technieken: Verdediging tegen stoten en trappen, zowel staand als op de grond. Je leert zelf ook trap en stoot technieken en jezelf te verdedigen als er meerdere aanvallers zijn. Verdediging tegen een aanval met een mes of zelfs een pistool en om het je tegenstander afhandig te maken. De kapap methode kan in principe door ieder persoon worden aangeleerd, conditie en spierkracht zijn niet van groot belang. Je leert ook de signalen te herkennen die vaak voorafgaan aan (zinloos) geweld en hoe je dreigende confrontaties uit de weg kunt gaan. Het Kapap systeem is gebaseerd op de realiteit en leert je te verdedigen in vele verschillende situaties. Kapap is ook uniek voor mensen die mogelijk met geweld omgaan, militairen, politie, orde handhavers, portiers, beveiligers, stadswachten, toezichthouders, enz. De doelstelling van kapap is om in een zo kort mogelijke tijd jezelf zo effectief te kunnen verweren in verschillende situaties.

Kapap (Krav Maga) is ook uitermate geschikt voor dames als zelfverdediging, wordt je aangevallen/belaagd/lastig gevallen? Bij kapap is geen enkele tegenstander jou te slim af.

Wel is een leeftijd van minimaal 16 jaar verplicht!

Je bent altijd van harte welkom voor een gratis proefles!

Over Kapap

Kapap Instructeur

Berend Bijlenga (46) erkend instructeur. Ik heb bijna mijn hele leven aan vechtsporten en zelfverdediging gedaan, ben op m'n 6e begonnen met judo en heb dat een aantal jaren gedaan. Op mijn 11e ben ik pencak silat gaan doen tot m'n 17e, daarna heb ik een korte tijd akido, systeema en kyusho jitsu gedaan. 12 jaar geleden ben ik begonnen met kapap en na 4 jaar heb ik 2 jaar een instructeurs opleiding gevolgd bij zelfverdedigingsinstituut Witkamp. Sinds 6 jaar geef ik nu met veel plezier zelf les. Ik doe aan Kapap omdat het een systeem is dat mij erg aanspreekt, zeer effectief is en erg veelzijdig. je leert je in alle omstandigheden snel en effectief te verweren.

Kapap Instructeur Berend